tisdag 30 september 2014

Hemkunskap- Wokade grönsaker och Focaccia

Idag har vi wockat grönsaker och bakat Fucaccia. Jag jobbade med Filip. Vi var i kök fyra och hade "plocka och torka ur diskmaskinen" som eftersyssla. Vi började med att värma vattnet till 45 grader eftersom vi skulle använda torrgäst. Sen hällde vi i gästen och blandade tills gästen hade blandat ut sig. Sen hälde vi i mjöl, salt och rapsolja och blandade de till en jämn deg. Vi la upp den på en plåt med ett bakplåtspapper. Vi lät den gäsa under en handduk i 20 minuter. Under tiden skalade och hackade vi morötter, blomkål, broccoli och rotselleri. Vi hällde upp olja i en wokpanna och lät oljan bli varm. Sen hälde vi i grönsakerna och wokade dom tills dom blev lite bruna. Vi kryddade med salt. Sen var brödet färdigjäst och vi penslade de med olja och hällde på salt. Sen satte vi in de i ugnen. När brödet var klart la vi upp de och grönsakerna på en tallrick. Vicktigt att tänka på var att passa grönsakerna ordentligt. Ett tips är att lägga i en bit av grönsakerna i oljan för att veta när den är varm. När de börjar fräsa är den varm. Jag är nöjd med resultatet, brödet blev jättegott och grönsakerna var helt okej. De vi kunde gjort anurlunda var att vi kunde haft lite mindre salt på toppen av brödet. Så här blev de:
Vi använde dessa recepten:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar