Idag har vi bakat fikabullar. Jag bakade tillsammans med Liam och vi jobbade i kök nummer 6. Där var eftersyslorna att hjälpa till att slänga och byta soppåse men eftersom grupp 3 också hade de så torkade vi borden istället, för de hade ingen. Vi bakade efter de här receptet:
Vi följde receptet i allt, förutom att vi inte hade solrosfrön i degen utan bara rågkross. Sedan formade vi inte heller degen till bullar utan gjorde ett platt bröd som vi sedan delade. Det som var viktigt att tänka på var att om degen blev för lös så fick man hälla i mer vetemjöl till den blev lagom tjock. Det är också viktigt att man vet att bullarna är klara när man tar ut dom ur ugnen. För att veta om de är de så ska man ta bullen (eller brödet) och vända de upp och ner och sedan knacka på de. Låter de ihåligt så är bullen/brödet klart. Ett tips är att hälla på lite frön eller rågflingor uppe på brödet eller bullarna som lite fin dekoration, de blir väldigt. För att få fröna att fastna kan man pensla på lite ägg eller mjölk. Jag och Liam använde solrosfrön, solroskärnor och rågflingor. Jag tyckte brödet blev ganska bra, jag blev nöjd med hur länge vi gräddade de, jag tycker också de blev väldigt fint! Smaken var väl helt okej, ganska vanlig ungefär som jag hade förväntat mig. Det som kom som en överraskning var att fröna vi hällde på smakade så mycket. Jag trodde inte man skulle känna smaken alls utan att vi bara tog de som dekoration. Men man kände tydligt smaken av dem och det var faktiskt gott! Här kommer en bild på de färdiga brödet:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar