fredag 6 februari 2015

Hemkunskap- Släta bullar

Idag har vi gjort släta bullar till semlor som vi ska äta nästa vecka. Av degen som blev över gjorde vi kanelbullar. Jag jobbade i kök tre med Matilda, och eftersysslan var att byta och slänga soppåse. Vi började med att smälta margarin och sen hällde vi i mjölken. Vi värmde de till 45 grader, eftersom vi använde torrgäst, och hällde de över gästen i en bunke. Sen tillsatte vi mjöl, salt och socker. Vi lät degen jäsa i tio minuter. Sen rullade vi två bullar var till semlorna. Av degen som blev över kavlade vi ut till en rektanglar och vi hällde på kanel, socker och margarin. Vi rullade ihop degen och skar upp lagom stora bullar. Vi la dom i bullformar på en plåt. Sen lät vi dom jäsa till dubbel storlek och penslade vi dom med ägg. Vi satte in dom i ugnen och lät dom stå där i 6 minuter. Sen tog vi ut dom och la av dom från plåten. Det som var viktigt att tänka på var att man skulle knåda bullarna ordentligt så de inte blir några sprickor. Ett tipps är att ha in bullarna lite längre än vad de stod i receptet, eftersom våra bullar blev lite degiga. Bullarna till semlorna blev mycket större an jag trodde, men annars blev allt bra och kanelbullarna var goda. Här är en bild på hur de blev:
De här receptet använde vi:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar