fredag 30 januari 2015

Hemkunskap- Fisk á la créme fraiche och potatis

Idag har vi gjort fisk á la créme fraiche, pressad potatis och rivna morötter. Jag jobbade med Max och vi var i kök nummer fyra. Eftersysslan var att tömma, sätta i och starta diskmaskinen. Jag började med att smöra en ungsform till fisken och Max skalade och började koka potatisen. Sedan hällde jag på citronsaft, vatten, dill, peppar, salt, créme fraiche och mjölk. Till slut hälde jag över lite riven ost. Sen ställde jag den i ugnen på 200 grader. När potatisen kokade och fisken var i ugnen rev vi lite morötter. När fisken var klar så tog vi ut den. Efter en stund var även potatisen klar, så vi pressade den på varsin tallrik. Vi la upp fisken och morötterna också. Sen åt vi de och de var ganska gott, ungefär som jag hade tänkt mig. Viktigt att tänka på är att se till så fisken och potatisen blir klara samtidigt. Ett tips är att man skär i fisken för att kolla om den är klar, är den vit är den klar. Såhär blev de:
Detta receptet använde vi:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar