tisdag 14 oktober 2014
Hemkunskap- Kanelbullar
Jag och Moa har bakat kanelbullar. Vi jobbade i kök nummer 2 med eftersyssla att torka borden. Vi började med att smälta margarin och sen hälde vi i mjölken. Vi värmde de till 45 grader, eftersom vi anväde torrgäst, och hällde de över gästen i en bunke. Sen tillsatte vi mjöl, salt och socker. Vi lät degen jäsa i tio minuter. Sen kavlade Moa ut degen till två rektanglar och jag blandeade kanel, socker och margarin till fyllningen. Efter de klenade vi på fyllningen och rullade ihop degarna. Vi skar upp lagom stora bullar och la dom i bullformar på en plåt. Vi lät dom jäsa till dubbel storlek och sen penslade vi dom med ägg och hällde på strösocker. Vi satte in dom i ugnen och gräddade dom tills dom fått en gyllenbrun frärg. Viktigt att tänka på var att får bullarna lika stora. Ett tips är att pensla bullarna även på kanterna så inte kanterna blir torra. Bullarna blev bra, kanske lite för små. Jag hade lite för mycket fyllning förhållande till hur tjocka kanterna var.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar