tisdag 14 april 2015
Hemkunskap- Kladdkaka
Idag har vi gjort kladdkaka fast med lite mindre socker än vanligt. Jag jobbade med Linnéa och Isabelle och vi var i kök nummer 7. Vår eftersyssla var att sopa golven. Vi började med att smälta 100 gr smör. Sen visspade vi ihop 2 ägg och 1 1/2 dl socker. Vi blandade i 3 msk kakao och 1 dl mjöl. När de blivit en jämn smet hällde vi i de smälta smöret. Sen la vi smeten i en form. Ett tipps är att man tar och klipper till en lagom stor bit bakplåtspapper och lägger i botten på formen så att kakan lossnar lättare. Sen gräddade vi den i mitten av ugnen på ca 175 grader i ca 14 min. Viktigt att tänka är att man måste känna på kakan när den är klar så den inte blir för torr. Kakan vi gjorde blev lite konstig. Den var ganska god men konsistensen var lite konstig, det var nästan som om vi hade hällt bakpulver i smeten. Den hade nästan samma konsistens som chokladpudding. Men annars var den bra. Såhär såg den ut:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar