fredag 14 november 2014
Hemkunskap- Kyckling i ung med ris och sås
Idag har jag och Isabelle gjort kyckling i ugn med morötter och äpplen. Till de kokte vi ris och gjorde en sås. Vi var i kök nummer 2. Vi började med att göra en grillolja som vi skulle pensla kycklingen med. I den hade vi olja, soya, sirap, salt och peppar. Sen skar Isabelle morötter och äpple. Vi fick lite kyckling som vi penslade med grilloljan. Vi la den i en ungsfast form tilsammans med morötterna, äpplena och lite champinjoner. Vi hällde över lite timian och satte in den i ugnen. Sen la vi ris och vatten i en kastrull och började koka de. Efter de började vi med såsen. Vi hälde i mjölk, kalvfond, vatten, mjöl, soya, salt, peppar och spad från kycklingen. Men den såsen blev så äcklig så vi gjorde en ny. I den nya hade vi grädde, mjölk, vatten, mjöl, salt, peppar, soya och timian. Den blev bättre. Efter de var riset och kycklingen klart och vi la upp altihop på tallrikar. Viktigt att tänka på är att man inte lämmnar såsen när den kokar. Ett tips är att smaka på allt innan man häller i det. Jag tyckte resultatet blev ganska bra, det som var dåligt var att kycklingen smakade lite mycket timian. Såhär blev de:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar